Badania w kierunku suplementów czyli jak to w ZD jest cz.6

Październik 22, 2011 by
Kategoria: Suplementy, leki i ich kontrola

Dziś chłopczyk 18 miesięcy 11 kilo wagi, wciąż karmiony piersią 2 razy dziennie.

Z suplementów dostaje herbatę zieloną ,ginkgo,kurkumę i omegi a do tego skończył cykl cerebrolizyny 3 tyg.temu. W czasie brania cerebrolizyny miał przerwę w przyjmowaniu ginkgo. Od lipca nie podajemy nutrivine d.

Wit.D3 – 30  norma 11-42   w czerwcu miał 28 a w styczniu 27

homocysteiny- 5.04 norma 5,4-16

żelazo-87 norma 59-158

cholesterol : hdl 79,8 poziom pożądany powyżej 55

                         ldl 123   poziom pożądany poniżej 129

trójglicerydy: 52 norma poniżej 200

krwinki białe : WBC 4,3 norma 5,5-15,15

krwinki czerwone RBC 4,31 norma 3,75-5,2

hemoglobina 13,1 norma 10,5 do 15

hematokryt 40,2 norma 31-42

mcv 93 norma 72-88

mch 30,3 norma 24-31

mchc 32,5 norma 31-35

Płytki krwi 360 norma 250-550

sód:136 norma 135-145

potas:4,5 norma 3,5-5

chlorki:101 norma 96-108

w czerwcu miał 929 poziom wit. b12

a ferrytyna 15,56

Jak widać wyniki niczego sobie :)

Komentarze

1 Komentarz do “Badania w kierunku suplementów czyli jak to w ZD jest cz.6”
  1. Effka pisze:

    Wyniki super .
    A jak to jest z tą cerebrolizyną ? Dziecku ważącemu 25 kg ile trzeba by podać ? Czy dawka zależy od wagi, czy od wieku ? Jak długo trwa taki cykl podawania ?
    Czy efekt zostaje na stałe czy tylko na pewien czas ?

Wyraź swoją opinię

Powiedz nam co myślisz...